Jokeren en Klaverjasssen

MATENTROEF:  JOKEREN & KLAVERJASSEN

De vrijdagavond bij de BOV is dé avond van het kaartspel. Al sinds de oprichting van de BOV in 1973 wordt er geklaverjast en gejokerd. Gezelligheid is altijd troef. Je moet het spel wel enigszins beheersen, maar je hoeft beslist geen sterspeler te zijn.

Er wordt KLAVERJASSEN gespeeld volgens het Amsterdamse systeem: je hoeft niet in te troeven op de slag van je maat. Het JOKEREN vindt plaats in groepen van 3 of 4 personen per speeltafel.

Tijdens elke kaartavond worden drie “boompjes” gespeeld, de pauzes tussen de speelronden bieden alle ruimte om gezellige met elkaar te kletsen. Ook na afloop van de kaartavond is er nog volop gelegenheid om na te kaarten en nog even te genieten van de gezellige sfeer. De eigen bar met zeer redelijke consumptieprijzen en de aparte rookruimte maken het mogelijk dat iedereen het naar zijn ‘eigen’ zin kan maken.

De afdeling MATENTROEF organiseert elk seizoen (eind augustus tot en met mei) een competitie klaverjasssen en jokeren. Deze competitie bestaat uit 16 speelavonden, verdeeld over het seizoen (elk 14 dagen). Het is overigens niet zo dat je alle speelavonden van de competitie aanwezig moet zijn. Je mag gerust enkele avonden missen. Het reglement voorziet daarin en je krijgt bij afwezigheid een redelijk aantal competitie punten. Voor deelname aan de MATENTROEF-competitie is lidmaatschap van de BOV verplicht.

Op alle tussen liggende en overige vrijdagavonden is er vrij entree, zonder competitie element, maar wel met een prijsje dat afhankelijk is van de score op die avond. Veel nieuwe leden proberen eerst enkele ‘vrije’avonden, alvorens een besluit te nemen om regelmatiger te komen of om aan de competitie te gaan deelnemen. Tot ziens op vrijdag!

BOV vrij kaarten & MATENTROEF-competitie klaverjassen en jokeren. Elke vrijdagavond van 19.30 uur tot circa 22.30 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur, inschrijven vanaf 19.15 uur (kom op tijd!). De bar sluit als uitzondering op de andere activiteiten om circa 23.00 uur.

Contactpersoon: Roberto Berkemeijer   tel: 06-10148355